Delfland+zet+bergingen+in+vanwege+hevige+regenval
Nieuws
© Roel Dijkstra

Delfland zet bergingen in vanwege hevige regenval

Hoogheemraadschap van Delfland heeft dinsdagavond de calamiteitenbergingen Woudse polder en Wollebrand ingeschakeld om de hevige regenval te kunnen verwerken.

Tientallen kassen en wegen stonden tijdelijk onder water in De Lier en omstreken. Ook dockshelters stroomden vol water. Woensdagochtend is Delfland gestart met het leegpompen van de twee calamiteitenbergingen, waarbij het water geleidelijk wordt afgevoerd naar de hoofdvaarten (boezem).

In de Kralingerpolder in Maasland werd een extra pomp geplaatst. Ook elders werden mobiele noodpompen geplaatst. Door de inzet van de bergingen komt het water in deze vaarten iets lager te staan. Hierdoor creëert het waterschap ruimte om vanuit de polders water naar de vaarten te kunnen blijven pompen.

Weer

 • Donderdag
  11° / 7°
  70 %
 • Vrijdag
  15° / 13°
  40 %
 • Zaterdag
  16° / 12°
  20 %
Meer weer