Delfland zet bergingen in vanwege hevige regenval

Hoogheemraadschap van Delfland heeft dinsdagavond de calamiteitenbergingen Woudse polder en Wollebrand ingeschakeld om de hevige regenval te kunnen verwerken.

Delfland+zet+bergingen+in+vanwege+hevige+regenval
© Roel Dijkstra

Tientallen kassen en wegen stonden tijdelijk onder water in De Lier en omstreken. Ook dockshelters stroomden vol water. Woensdagochtend is Delfland gestart met het leegpompen van de twee calamiteitenbergingen, waarbij het water geleidelijk wordt afgevoerd naar de hoofdvaarten (boezem).

In de Kralingerpolder in Maasland werd een extra pomp geplaatst. Ook elders werden mobiele noodpompen geplaatst. Door de inzet van de bergingen komt het water in deze vaarten iets lager te staan. Hierdoor creëert het waterschap ruimte om vanuit de polders water naar de vaarten te kunnen blijven pompen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  19° / 13°
  50 %
 • Zondag
  22° / 9°
  70 %
 • Maandag
  19° / 12°
  30 %
Meer weer