Glastuinder+loost+afvalwater+in+bergingspolder
Nieuws
© Hoogheemraadschap Delfland

Glastuinder loost afvalwater in bergingspolder

Tijdens een handhavingsactie van Hoogheemraadschap van Delfland is in de Woudse Droogmakerij een bewuste lozing vanuit de glastuinbouw aangetroffen. De Woudse Droogmakerij is een polder voor piekwaterberging.

Dat maakte Delfland bekend na een handhavingsdag in Midden-Delfland en Westland. De handhavers hebben nog niet kunnen achterhalen waar het afvalwater vandaan komt. De verwachting is dat het een lozing is vanuit een drainagesysteem dat het grondwater reguleert. Dat duidt op lekstromen vanuit de teelt naar het grondwater.

Hoogheemraadschap van Delfland betreurt de lozing ten zeerste omdat ze deze keer juist polders bezocht waar glastuinders met het hoogheemraadschap de gebiedsgerichte aanpak hebben doorlopen. Deze intensieve driejarige aanpak heeft het Hoogheemraadschap van Delfland samen met telers en LTO Glaskracht ontwikkeld om verontreiniging van het oppervlaktewater te voorkomen.

Weer

 • Zaterdag
  16° / 11°
  20 %
 • Zondag
  16° / 11°
  75 %
 • Maandag
  18° / 14°
  50 %
Meer weer