Eerste+elektrisch+aangedreven+radiografische+maaier
Nieuws
© Eigen Foto

Eerste elektrisch aangedreven radiografische maaier

Waar past een elektrisch aangedreven maaier beter dan op een park met zonnepanelen? De radiografische maaier van Machines4Green is er met een hoogte van een halve meter erg geschikt voor.

De eerste volwaardige betaalbare elektrische maaier beleefd zijn primeur op de beurs Groen Techniek Holland. Machines4Green toont hier een Europese primeur: de Raymo Elektrisch aangedreven radiografische maaier.

De basismachine heeft naar keuze een hybride (56 Ah) of volledige electrische (120 Ah) aandrijfunit die bovendien uitwisselbaar zijn. De voorop gemonteerde maaiunit heeft elektrisch aangedreven messen.

Batterij

Met een volledig opgeladen batterij kan de machine 4 tot 4,5 uur maaien. De batterijunit kan halverwege de dag worden vervangen door een reserve-exemplaar. ’s Nachts kunnen beide units worden opgeladen.

Het maaidek neemt 104 centimeter mee en de machine is slechts 51 centimeter hoog. Dat maakt de machine zeer geschikt voor het onderhoud van zonneparken. Deze markt is al lang op zoek naar een volwaardige elektrisch aangedreven machine.

Werktuigdragen

Omdat de Raymo als werktuigdrager is ontworpen, kan de machine in de toekomst ook worden voorzien van andere aanbouwdelen. Machines4Green heeft de machine aangemeld voor de Vamil-lijst 2020.

Machines4Green importeert Spider en Raymo radiografisch bestuurde maaiers voor de Benelux. Deze maaiers zijn geschikt voor het maaien van taluds en voor het onderhoud van zonneparken. Vanwege de radiografische besturing hoeft bedienend personeel niet zelf meer op steile hellingen en onder zonnepanelen te werken.

Weer

 • Maandag
  6° / -1°
  10 %
 • Dinsdag
  5° / -1°
  10 %
 • Woensdag
  7° / 2°
  10 %
Meer weer