Primeur voor 'trommelmaaierland' Nederland

De officiële lancering van de nieuwe Kuhn PZ 3021 F vindt dit najaar plaats op de Agritechnica in Hannover. Maar donderdag was de frontmaaier al te zien in Nijverdal. Hier krijgt de machine de primeur in Nederland, hoewel er in ons land al zeven in gebruik zijn.

Terwijl de meeste maaierbouwers zich volledig focussen op schijvenmaaiers, blijft Kuhn zowel trommel- als schijvenmaaiers bouwen. De trommelmaaier is een Nederlands fabricaat. Deze wordt door Kuhn-Geldrop gebouwd. In een ver verleden was de fabriek van Piet Zweegers (PZ).

Er zijn al zeven van de PZ 3021 F's in Nederland in gebruik. Paul Ferket van Reesink Agri noemt Nederland een heus trommelmaaierland. 'In de vlakke IJsselmeerpolder kan een schijvenmaaier prima zijn werk doen. Bij wat oneffen land of bolle percelen worden de voordelen van deze maaier zichtbaar. Terwijl een molshoop of een plas water de schijvenmaaier afremt, draait de trommelmaaier gewoon door.'

De PZ 3021 F is geheel opnieuw opgebouwd. 'Hier is voor het eerst samengewerkt tussen de researchafdelingen van beide maaiertypen. Dat is onder meer te zien aan de voor schijvenmaaiers kenmerkende roggebek', vertelt Ferket.

De 3021 F is een wat zwaarder type maaier. 'We hebben maaiers voor onder en voor boven de 125 pk. Dat heeft te maken met de werkbreedte. Dit wat zwaardere type van een smallere maaier kan ook met de extra pk's van sterke trekkers overweg, zoals bij stalvoedering.'

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 13°
  70 %
Meer weer