Geiten+kennen+productief+voorjaar
Nieuws
© René Eijsink

Geiten kennen productief voorjaar

De melkproductie in de geitenhouderij is in het eerste halfjaar van 2019 met 4 procent gestegen ten opzichte van de eerste zes maanden van 2018. Het gunstige weer stimuleerde de melkproductie per geit. De hitte van juli drukte die productie.

Dat stelt ABAB Accountants en Adviseurs in zijn halfjaarbericht. Niet alleen de melkproductie is hoger, ook de melkprijs is in 2019 in stappen verhoogd en ligt met ruim 63 eurocent per kilo melk ongeveer 7 procent hoger dan in 2018.

'De vraag naar melk is goed en de toename van het aanbod wordt beperkt. De verwachting is dat de melkprijs gedurende de periode van de bouwstop minimaal op dit niveau blijft', stelt relatiemanager Bart Entius van ABAB.

Hogere kosten

De krachtvoerkosten en de strooiselkosten liggen op een hoger niveau dan in het eerste halfjaar van 2018. De krachtvoerprijs is volgens Entius met ongeveer 1,3 eurocent per kilo gestegen en ligt hiermee ongeveer 5 procent hoger dan in het eerste halfjaar van 2018.

De strooiselkosten liggen in het eerste halfjaar van 2019 nog op een hoog niveau, maar met de nieuwe oogst in het vooruitzicht is volgens de relatiemanager een prijsdaling te verwachten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  12° / 0°
  10 %
 • Zondag
  11° / 1°
  10 %
 • Maandag
  12° / 0°
  10 %
Meer weer