Agrivaknet+is+partner+vertrouwensloket+welzijn
Nieuws
© Pixabay

Agrivaknet is partner vertrouwensloket welzijn

Agrivaknet, de vereniging van agrarisch bedrijfsadviseurs,heeft zich vrijdag aangesloten bij het Vertrouwensloket Welzijn Landbouwhuisdieren.

Hiermee wil Agrivaknet haar verantwoordelijkheid nemen om verminderde zorg voor landbouwhuisdieren zo veel mogelijk te voorkomen. Dat maken Agrivaknet-voorzitter Noud Janssen en Vertrouwensloket-voorzitter Jeannette van de Ven vrijdag bekend.

Agrivaknet wil haar netwerk van bedrijfsadviseurs stimuleren alert te zijn op signalen van verminderde dierzorg. Bedrijfsadviseurs kunnen in een vroeg stadium afwijkende situaties signaleren en zijn daarmee van groot belang voor de preventie en aanpak van dierverwaarlozing, stellen ze.

Afsprakenkader

Vrijdag is een afsprakenkader ondertekend. Middels dit kader heeft een brede vertegenwoordiging van bedrijven, banken en organisaties in de veehouderij afspraken gemaakt.

Deze afspraken gaan over ieders rol en bijdrage in het signaleren en het voorkomen van verminderde zorg of verwaarlozing van landbouwhuisdieren. Agrivaknet is de vijfentwintigste partij die het afsprakenkader heeft ondertekend.

Het vroegtijdig signaleren van verminderde zorg is belangrijk. Daardoor kunnen vaak schrijnende situaties voor mens en dier voorkomen worden. De erfbetreders spelen hierin een belangrijke rol. Agrivaknet heeft veelvuldig contact met erfbetreders die regelmatig bij bedrijfsmatige dierhouderijen komen.

Weer

 • Zaterdag
  16° / 7°
  40 %
 • Zondag
  17° / 10°
  70 %
 • Maandag
  16° / 10°
  40 %
Meer weer