Gemeente+Noordoostpolder+kiest+voor+zon+bij+molens
Nieuws
© Ivarem

Gemeente Noordoostpolder kiest voor zon bij molens

Gemeente Noordoostpolder kiest bij de vestiging van zonneparken allereerst voor locaties tussen de windmolens. Dat blijkt uit de kansenkaart die is opgesteld als onderdeel van de beleidsnotitie 'Zon in de Polder'.

Prioriteit ligt nog steeds bij het plaatsen van zonnepanelen op daken van gebouwen. Omdat dit onvoldoende oplevert om alle doelstellingen te halen, zijn ook grootschalige opstellingen nodig. Daarbij moet de impact op nuttige gronden zoals landbouwpercelen zo laag mogelijk zijn, blijkt uit de notitie. Zonneparken op landbouwgrond worden zo niet meer expliciet uitgesloten.

Bodemdalinggebieden

Andere mogelijkheden liggen volgen Noordoostpolder langs infrastructuur, in het glastuinbouwgebied en in bodemdalingsgebied. Ook zijn er kansen rond dorpen en bij het Waterloopbos en het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium. De gemeenteraad moet binnenkort een keuze maken.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  5° / 3°
  60 %
 • Maandag
  4° / -1°
  20 %
 • Dinsdag
  6° / 2°
  20 %
Meer weer