Flevolands collectief zoekt telers voor pilot vergroening

Het Flevolands Agrarisch Collectief zoekt vijftien akkerbouwers die mee willen doen aan de pilot ‘Akkerbelt’. Tijdens de pilot wordt geëxperimenteerd met verschillende vergroeningsmaatregelen.

Flevolands+collectief+zoekt+telers+voor+pilot+vergroening
© Haijo Dodde

Van de deelnemers wordt verwacht dat zij de maatregelen uit het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) voor de periode 2021-2027 in de praktijk testen op uitvoerbaarheid en inpasbaarheid. Voorbeelden van maatregelen zijn bijvoorbeeld het toepassen van ondiepe of niet-kerende grondbewerking, het inzaaien van akkerranden en maatregelen die de bodemgezondheid verbeteren.

Gebieden

De pilot Akkerbelt vindt niet alleen in Flevoland plaats maar ook in acht andere delen van Nederland. Ook in Oost-Groningen, Midden-Groningen, Drenthe, Noord-Friesland, de kop van Noord-Holland, de Haarlemmermeer, de Hoeksche Waard en Zeeland gaan boeren aan de slag. Oost-Groningen, Flevoland en Zeeland zijn de drie leidende gebieden. Elk deelnemend collectief maakt een regionaal plan van aanpak.

De inschrijving voor de deelnemers in Flevoland is opengesteld tot 28 augustus 17 uur. Hierna zal een selectiecommissie op basis van vooraf gestelde selectiecriteria vijftien deelnemers selecteren.

Binnen Flevoland gaat het FAC experimenteren met verschillende maatregelen. Een overzicht van de maatregelen is hieronder te vinden. Deelnemers aan de pilot krijgen een beheervergoeding voor de oppervlakte waarop beheer wordt uitgevoerd. Daarnaast wordt verwacht dat je deelneemt aan bepaalde bijeenkomsten. Hiervoor is een vacatievergoeding beschikbaar.

De inschrijving is opengesteld tot 28 augustus 17.00 uur. Hierna zal een selectiecommissie op basis van vooraf gestelde selectiecriteria 15 deelnemers selecteren. Deelnemers dienen lid te zijn of te worden worden van het Flevolands Agrarisch Collectief.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  30° / 17°
  40 %
 • Zondag
  24° / 17°
  75 %
 • Maandag
  22° / 14°
  20 %
Meer weer