Verdienvermogen+kringlooplandbouw+onderzocht
Nieuws
© Johan Wissink

Verdienvermogen kringlooplandbouw onderzocht

Taskforce Verdienvermogen gaat onderzoeken hoe boeren economisch rendabel kunnen werken met kringlooplandbouw. Landbouwminister Carola Schouten heeft dit team aangesteld.

De weg naar kringlooplandbouw zal alleen slagen als de boer de nodige investeringen kan opbrengen en terugverdienen, hij economisch gezond kan werken en een goed inkomen verdient. Wat daarvoor nodig is, van wie, welke randvoorwaarden daarvoor gecreëerd of veranderd moeten worden, wordt onderzocht door Taskforce Verdienvermogen. Dit team werkt onder leiding van oud-gedeputeerde Hester Maij van provincie Overijssel.

De taskforce bestaat naast voorzitter Hester Maij uit: Barbara Baarsma (directievoorzitter Rabobank Amsterdam), Carla Koen (hoogleraar Technologie Strategie & Entrepreneurship), Henk Volberda (hoogleraar Strategic Management & Innovation), Gert van Dijk (professor Cooperative Business Administration and Management), Ruud Tijssens (AgriFirm Director Corporate Affairs, R&D en CSR), Sander Thus (varkenshouder en akkerbouwer, voormalig bestuurslid bedrijfsovername en tevens vice-voorzitter NAJK), Marijn Vermeulen (projectteam Nieuwe Boerenfamilie en medewerker LTO Nederland), Hans van Trijp (hoogleraar Marktkunde en Consumentengedrag).

De leden nemen op persoonlijke titel deel aan het taskforce. Het advies wordt in het najaar verwacht.

Weer

 • Woensdag
  22° / 15°
  75 %
 • Donderdag
  21° / 14°
  65 %
 • Vrijdag
  20° / 13°
  60 %
Meer weer