Meer omzet voor AgruniekRijnvallei

Coöperatie AgruniekRijnvallei (AR) heeft in het eerste half jaar van 2019 bijna 3 procent meer diervoeders afgezet dan dezelfde periode vorig jaar.

Meer+omzet+voor+AgruniekRijnvallei
© Agruniek Rijnvallei

AR boekte een sterke omzetgroei in pluimveevoeders, paardenvoeders en enkelvoudige voeders. De omzet in rundveevoeders steeg licht. Wel liep de omzet in varkensvoer terug als gevolg van het grote aantal stoppers in de varkenshouderij eind 2018. Over heel 2018 werd een daling van 6,8 procent gerealiseerd ten opzichte van 2017.

De omzet in biologische voeders van AR stijgt in de eerste half jaar nog aanzienlijk, terwijl de markt volgens de coöperatie stabiliseert. Om verdere efficiëntie binnen de voeractiviteiten te bewerkstelligen, ging AR vorig jaar met coöperatie De Valk Wekerom de samenwerking Bio-NL aan. Hiervoor wordt het komende halfjaar productiecapaciteit in Meppel gerealiseerd.

Winkels bovengemiddeld

Financieel presteerde AR in het eerste halfjaar iets boven de begroting. De vier pijlers van AR – voer, plant, winkels en op- en overslag – dragen hier aan bij. Opvallend noemt de coöperatie dat de winkels afstevenen op een bovengemiddeld resultaat.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer