Nieuwe+graanpletter+bij+AgruniekRijnvallei
Nieuws
© agruniek

Nieuwe graanpletter bij AgruniekRijnvallei

AgruniekRijnvallei heeft in de fabriek in Wageningen een nieuwe graanpletter in gebruik genomen. AgruniekRijnvallei is naar eigen zeggen de allereerste in Nederland die deze pletter heeft geïnstalleerd.

De installatie combineert volgens het bedrijf een optimale pletkwaliteit met een hoge capaciteit en een lage kostprijs. Door deze investering is aan de toenemende vraag naar geplette granen te voldoen.

Het mengvoerbedrijf stelt dat er in de melkveehouderij vraag is naar geplette gerst. Deze gerst zorgt voor balans in het weiderantsoen. Tijdens het pletproces blijven de vezels behouden. De unieke structuur van het geplette product zorgt voor een rustige vertering.

Zware rollen

Graan wordt doorgaans geplet met traditionele pletters met kleine rollen. Deze pletters hebben een klein pletoppervlak en een lage capaciteit. De pletinstallatie van het bedrijf heeft grote, zware rollen met een groot pletoppervlak.

De druk is daarbij constant en neemt geleidelijk toe. De digitale afstelling van de rolafstand en de rolsnelheid draagt bij aan een constante productkwaliteit.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  24° / 14°
  0 %
 • Woensdag
  30° / 13°
  10 %
 • Donderdag
  32° / 17°
  40 %
Meer weer