AgruniekRijnvallei+doet+Verbeek+van+de+hand
Nieuws
© Verbeek broederij en opfok

AgruniekRijnvallei doet Verbeek van de hand

AgruniekRijnvallei wil haar resterende 65 procent belang in Ovogenetics verkopen aan Genesis Investment. Ovogenetics is de vennootschap waarin de activiteiten van Verbeek Broederij en Opfok zijn ondergebracht.

Dat voorstel wordt tijdens de algemene vergadering van AgruniekRijnvallei op 12 april aan de leden voorgelegd. 'Verbeek heeft een aantal moeilijke jaren achter de rug in een krimpende leghennenmarkt', geeft operationeel directeur Albert Getkate aan.

Het broederij en opfokbedrijf kan daardoor volgens hem de volle capaciteit niet benutten. 'Er is bij Verbeek de laatste jaren daarom een reorganisatie uitgevoerd om efficiënter en flexibeler te werken.'

Daarbij is in 2014 al 35 procent van de Verbeek-aandelen verkocht aan Groupe Grimaud, vertelt Getkate. 'De rest volgt nu.'

Kernactiviteiten

Het voornemen past binnen de strategie van de veevoerleverancier om zich te focussen op de Nederlandse markt en op haar kernactiviteiten voer, plant en winkels.

Voor de Franse fokkerijorganisatie Groupe Grimaud is Verbeek van strategisch belang voor de verdere ontwikkeling van Novogen in Europa. Het kan via haar specialistische technische ondersteuning wereldwijd een bijdrage leveren aan Novogen.

Genesis Investment

Directeur Frédéric Grimaud van Groupe Grimaud en het management van Novogen en Verbeek zijn aandeelhouder van Genesis Investment.

Weer

 • Vrijdag
  20° / 15°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  60 %
 • Zondag
  20° / 14°
  50 %
Meer weer