Jeremy Clarkson maakt serie over het 'ware' boerenleven

Voormalig Top Gear-presentator Jeremy Clarkson werkt aan een nieuwe televisieserie over het boerenleven. Momenteel is de Britse tv-ster druk bezig zijn eigen boerderij op te starten.

Jeremy+Clarkson+maakt+serie+over+het+%27ware%27+boerenleven
© Amazon Prime

Clarkson is in Nederland vooral bekend van het BBC-programma Top Gear dat hij tot 2015 presenteerde. Momenteel maakt hij een soortgelijk autoprogramma voor de (betaal) streamingdienst Amazon Prime. Ook zijn nieuwe programma I bought a farm (Ik kocht een boerderij) zal daar te zien zijn. De datum van de eerste uitzending is nog niet bekend. Via zijn Instagram-account houdt Clarkson zijn volgers op de hoogte over de opnames voor de tv-show.

Zo dook hij al op op een schapenmarkt en liet hij de omgeving van zijn 400 hectare tellende bedrijf zien. Met het nieuwe programma wil Clarkson aandacht vragen voor de ernstige problemen waar de landbouw mee kampt. 'Wetenschappers berekenen dat we nog maar 90 jaar hebben voordat we geen voedsel meer hebben, vanwege de uitputting van de bodem. Dat zijn nog maar negentig oogsten', zegt de presentator tegen de Sunday Times.

Controverse

Net als in Top Gear zal Clarkson ook in zijn nieuwe programma de controverse niet schuwen. Verwijzend naar het BBC-programma Countryfile, dat vooral de idyllische kanten van het platteland laat zien, zegt de nieuwbakken boer. 'Ik ga geen lammetjes met de fles voeden of groente telen in een moestuin. Dit wordt echte landbouw: leven, dood en invulling van formulieren.'

In zijn nieuwe tv-serie worden liefhebbers van motorvoertuigen niet vergeten, zegt de presentator. 'We zullen het ook gaan hebben over quads, hovercrafts en zelfs drones die de schapen hoeden.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  25° / 13°
  10 %
 • Donderdag
  27° / 16°
  60 %
 • Vrijdag
  23° / 14°
  50 %
Meer weer