Boerin Agnes deelt levensverhaal in theater

Agnes Lensing-Van de Ven, beter bekend als boerin Agnes, is zondag in Arnhem begonnen aan haar eerste theatertour.

De boerin uit Gasselternijveen, die vooral bekendheid kreeg door de televisieprogramma's Boer zoekt Vrouw en Onze Boerderij, deelt tijdens de voorstelling haar levensverhaal met het publiek. 'Ik ga vertellen hoe mooi, maar ook hoe moeilijk het boerenleven is. Vanuit mijn eigen perspectief vertel ik over mijn jeugd, het ondernemerschap en de uitdagingen die op mijn pad zijn gekomen in de afgelopen jaren.'

Die uitdagingen bestonden onder meer uit de problemen bij de overname van het bedrijf van haar ouders, de gevolgen van de fosfaatwetgeving, de gesprekken met de bank en ontmoetingen met politici. En natuurlijk de televisieoptredens. 'Vooral de opnamen voor het programma Onze Boerderij van Yvon Jaspers vonden plaats in een week dat eigenlijk alles op het bedrijf tegen zat. Zo'n week wil ik nooit meer meemaken.'

Emoties bij publiek

De verhalen van boerin Agnes over haar tegenslagen en de huidige wetgeving maken veel los bij het overwegend agrarische publiek in Arnhem. Tijdens de pauze zijn er in de lobby van theater Musis tal van geëmotioneerde gesprekken over het wegbrengen van gezond vee naar het slachthuis om aan de richtlijnen van de overheid te kunnen voldoen.

De voorstelling gaat niet alleen maar over de negatieve gevolgen van de huidige wetgeving. Boerin Agnes vertelt ook vrolijke anekdotes, er zijn muzikale intermezzo's door een theaterduo en na de pauze is er een lezing van professor Peter Peters. Hij is als nanobioloog werkzaam voor de universiteit van Maastricht en de initiator van de theatertour.

Boerenbestaan

Naast de korte serie theatervoorstellingen heeft boerin Agnes ook een boek uitgegeven over haar passie voor het boerenbestaan. De voorstelling 'Boerin vond professor' is nog te zien op zondag 4 november in het Munttheater in het Limburgse Weert en op 18 november in De Nieuwe Kolk in Assen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  13° / 8°
  70 %
 • Woensdag
  12° / 8°
  50 %
 • Donderdag
  14° / 7°
  50 %
Meer weer