%27Dierenactivisten+bezorgen+boer+slechte+naam%27
Nieuws
© John Claessens

'Dierenactivisten bezorgen boer slechte naam'

Dierenactivisten bezorgen boeren een slechte naam. Dat blijkt uit een enquête van Hart van Nederland. 86 procent van de ondervraagden is het met die stelling eens.

Dierenwelzijn is altijd een heet hangijzer. Dierenactivisten zijn de afgelopen tijd steeds vaker negatief in het nieuws vanwege agressieve acties of bedreigingen aan het adres van bijvoorbeeld boeren. Ook worden er vaak filmpjes van vermeende dierenmishandeling online gezet.

Uit een enquête van 'Wat Vindt Nederland' van televisieprogramma Hart van Nederland blijkt dat slechts 18 procent van de Nederlanders dat een goede manier vindt om aandacht te vragen voor dierenmishandeling.

Video's

Er deden ruim 1.800 mensen mee aan de enquête. Van de ondervraagden vindt 26 procent het online plaatsen van video's van vermeende dierenmishandeling niet kunnen. Het overgrote deel, 55 procent, vindt het enkel een goed idee als er echt bewijzen zijn van dierenmishandeling.

Maar wat is dan wel een goede manier van actievoeren, luidde een van de vragen in de enquête. Van de mensen die reageerden, vindt de meerderheid, 60 procent, dat aangifte doen bij de politie de beste manier is. Slechts 4 procent vindt het stiekem maken van beelden en deze online zetten een goed plan.

Boer aanspreken

Maar 30 procent is er voor om de boer gewoon aan te spreken op de omstandigheden waarin dieren leven. Over de stelling dat dierenactivisten boeren een slechte naam geven, zijn de meeste respondenten het eens. Ruim 86 procent staat achter deze stelling.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  27° / 18°
  80 %
 • Zondag
  27° / 17°
  60 %
 • Maandag
  24° / 18°
  70 %
Meer weer