Laatste+dag+vrijstellingsaanvraag+koudmerken
Nieuws
© Johan Wissink

Laatste dag vrijstellingsaanvraag koudmerken

Wie de komende jaren nog gebruik wil maken van koudmerken, kan hiervoor alleen woensdag nog vrijstelling aanvragen bij RVO.nl.

Het is sinds 1 juni niet meer toegestaan om te vriesbranden, oftewel koudmerken. Ondernemers kunnen zich nog wel via mijnrvo.nl aanmelden voor een tijdelijke vrijstelling om toch te mogen koudmerken. Deze vrijstelling maakt het vooralsnog mogelijk om tot en met eind 2022 koudmerken toe te passen.


Landbouwminister Carola Schouten denkt erover om de vrijstelling met 25 jaar te verlengen. Daarmee wordt het koudmerken uitgefaseerd. Nieuwe bedrijven kunnen niet meer starten. Het aantal bedrijven dat een vrijstelling heeft, slinkt de komende jaren. Zo is de vrijstelling niet overdraagbaar en vervalt deze bij een bedrijfsovername.

Weer

 • Maandag
  7° / 0°
  10 %
 • Dinsdag
  8° / 3°
  50 %
 • Woensdag
  8° / 2°
  70 %
Meer weer