Restaurants beoordeeld op inzet voor dierenwelzijn

Varkens in Nood heeft een lijst gepubliceerd met de dierenwelzijnsscore van honderd Amsterdamse restaurants. De DierenwelzijnsCheck van de organisatie beoordeelt vlees, vis, zuivel en ei.

Restaurants+beoordeeld+op+inzet+voor+dierenwelzijn
© ZLTO

Varkens in Nood lanceert maandag de DierenwelzijnsCheck. Hiermee wil de organisatie consumenten en restaurants inspireren tot diervriendelijke keuzes. Alle gerechten op de menukaarten werden beoordeeld. Veganistische restaurants scoren het beste.

Veel producten op de menukaarten in andere restaurants scoren nog erg laag. Zo krijgen kalf, kalkoen en konijn een lage score, omdat de dieren volgens Varkens in Nood weinig leefruimte hebben, nooit daglicht zien of op zeer dieronvriendelijke manieren worden geslacht. Biologische producten doen het al beter, omdat de dieren naar buiten kunnen en weinig antibiotica krijgen. Een plantaardig dieet scoort volgens de organisatie het beste, omdat er geen dieren worden gebruikt.

Fastfoodketens

In de komende periode wordt de DierenwelzijnsCheck uitgebreid met restaurants in Amsterdam en de rest van Nederland en met bedrijfskantines en fastfoodketens. De DierenwelzijnsCheck is een initiatief van Varkens in Nood. Het is een vervolg op de in 2009 gelanceerde Vleeswijzer (oplage van 250.000) en in 2012 de SuperWijzer (tachtigduizend downloads). Nieuw zijn de scores voor vis en de beoordeling van restaurants.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  12° / 9°
  90 %
 • Vrijdag
  10° / 4°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 2°
  60 %
Meer weer