NVWA+onderzoekt+stroomstoring+varkensstal+Maarheeze
Nieuws
© Google Streetview

NVWA onderzoekt stroomstoring varkensstal Maarheeze

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) doet onderzoek naar de oorzaak van een stroomstoring in de luchtwasser van een varkensstal in Maarheeze. Daarbij lieten dinsdagnacht 2.100 varkens het leven.

Toen de door het alarmeringssysteem gewaarschuwde eigenaar poolshoogte ging nemen, was er geen houden meer aan. Een aantal dieren was al overleden, anderen waren stervende, meldt Omroep Brabant.

De oorzaak was een stroomstoring in de luchtwasser, waardoor ook de zuurstoftoevoer werd afgeknepen. Wat die stroomstoring heeft veroorzaakt, wordt onderzocht. De NVWA heeft donderdag voor het eerst een bezoek gebracht aan het getroffen bedrijf.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  22° / 6°
  0 %
 • Maandag
  23° / 8°
  0 %
 • Dinsdag
  23° / 7°
  10 %
Meer weer