Boer legt contact met gratis pannenkoek

Vereniging De boer als gastheer uit het Vechtdal investeerde dit jaar onder meer in een grote mobiele pannenkoekenpan. Door het organiseren van activiteiten zoekt de vereniging contact met de consument.

Aspergeteler Jan Nijhuis uit het Overijsselse Diffelen hoeft zich zomers niet te vervelen. Na het aspergeseizoen moeten de aardbeien worden geplukt. En verder draait de boerderijwinkel in het toeristenseizoen op volle toeren.

Zijn aspergeboerderij Het Nijenhuis vormt die dag het startpunt van een fietstocht langs enkele boerenbedrijven. 'De bezoekers krijgen eerst een rondleiding op ons bedrijf en in het natuurgebied aan de overkant van de weg. Daarna kunnen ze koffiedrinken op ons terras, voordat ze op pad gaan voor de fietstocht.'

Gratis pannenkoek

In het zomerseizoen kunnen toeristen in het Vechtdal kiezen uit een groot aantal dagactiviteiten. Daarom proberen de aangesloten leden van De boer als gastheer hun activiteiten extra aantrekkelijk te maken. En dat vergt volgens Nijhuis de nodige creativiteit en soms een extra investering.

'Wij bieden deelnemers aan onze fietstochten onderweg gratis pannenkoeken aan. En bij grote groepen wil je niet dat ze daar lang op moeten wachten. Dus hebben we een speciale grote pan aangeschaft waar zo'n dertig pannenkoeken tegelijk in gebakken kunnen worden.'

Lekkere trek

Op melkveebedrijf Broekroelofs in Brucht bakt Bea Scholten stapels pannenkoeken voor de fietsers met lekkere trek. Ze is blij met haar nieuwe bakunit. 'Ja, dit is een hele verbetering! Het bakken gaat sneller en makkelijker. En juist omdat vooral kinderen graag een dubbele pannenkoek met stroop eten, moet er soms even flink gebakken worden. En dat kan nu.'

Het gaat Nijhuis te ver om de gratis pannenkoeken te bestempelen als het hoogtepunt van de fietstocht. 'Alle deelnemende boeren doen hun best om de bezoekers zo goed mogelijk te ontvangen en van informatie te voorzien over de bedrijfsvoering en producten. Wat dat betreft heeft elk bedrijf zo zijn eigen hoogtepunt.'

Weer

 • Maandag
  35° / 21°
  10 %
 • Dinsdag
  35° / 21°
  10 %
 • Woensdag
  33° / 21°
  10 %
Meer weer