'Paddenstoelensector onder druk, maar kansen voor de toekomst'

'De sector staat onder druk, maar er zijn zeker mogelijkheden voor de toekomst', zegt Tom van Wijk. De nieuwe voorzitter van LTO vakgroep Paddenstoelen was te gast in de studio van Nieuwe Oogst TV.

Van Wijk is 1 juli met zijn nieuwe functie begonnen en volgt Ko Hooijmans op. Van Wijk is zelf geen kweker, maar had tot enkele maanden geleden als algemeen directeur van CNC Grondstoffen wel met de paddenstoelensector te maken. De vakgroepvoorzitter zegt dat de Nederlandse sector de samenwerking moet zoeken, iets wat de afgelopen decennia niet heel gemakkelijk bleek.

'Met een Wageningen Universiteit, de toeleverende industrie en een hele verwerkingssector om ons heen en de korte lijnen met de verschillende partijen die in de sector actief zijn, heb je het over de kracht van Nederlandse paddenstoelenteelt. De Polen, momenteel de grootste producent in Europa, hebben dat een stuk minder en een stuk lastiger.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  16° / 7°
  40 %
 • Zondag
  17° / 10°
  70 %
 • Maandag
  16° / 10°
  40 %
Meer weer