Hagel vernietigt gewassen Hoeksche Waard

'Het ziet er uit als slecht geklapte aardappelen, maar de oorzaak is hagel', geeft akkerbouwer Henk Melissant in Goudswaard aan. Twee smalle stroken met flinke hagelbuien trokken afgelopen weekend over de Hoeksche Waard.

80 hectare gewas van het akkerbouwbedrijf van Melissant is zwaar beschadigd. 'We zagen een regenbui aankomen en deden de deuren dicht. Tien minuten later was dit het resultaat', doelt hij op de aardappelen. 'Het waren hele grote hagelstenen die door het dak heen kwamen, maar ook onze gewassen vernielden.'

Melissant verwacht niet dat de aardappelen nu nog doorgroeien naar het juiste formaat. 'Dit is een fikse domper. De aardappelen zijn verzekerd, de uien niet. Maar dit is al het derde jaar op rij dat we de verzekering nodig hebben.' Twee jaar geleden was het wateroverlast, vorig jaar droogte en dit jaar hagelschade. 'Zonder bredeweersverzekering kun je bijna geen gewassen meer telen.' Ook de uien kregen door de hagel een flinke klap. 'Het zijn allemaal kleine knolletjes. Wegens het gebrek aan loof zal het niet veel meer groeien.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  10° / 3°
  40 %
 • Woensdag
  11° / 3°
  20 %
 • Donderdag
  12° / 0°
  0 %
Meer weer