Oogst wintergerst in Duitsland stuk lager

Het Deutscher Bauernverband (DBV) verwacht in Duitsland bij wintergerst een opbrengst van gemiddeld 7,1 ton per hectare. Dat is 0,25 ton minder dan het meerjarig gemiddelde.

Oogst+wintergerst+in+Duitsland+stuk+lager
© Twan Wiermans

Het totale volume komt volgens de Duitse boerenvereniging uit op 9,7 miljoen ton, een stijging van ongeveer 5 procent. Dat komt omdat er in vergelijking met het langjarige gemiddelde bijna 10 procent meer is ingezaaid. Wintergerst werd dit jaar geteeld op een oppervlakte van 1,36 miljoen hectare, terwijl het over de jaren 2013- 2017 gemiddeld 1,24 miljoen hectare is.

De DBV heeft ook de raming van de totale graanoogst naar beneden bijgesteld en gaat uit van in totaal 46,8 miljoen ton, blijkt uit het eerste oogstverslag. Dit is gebaseerd op een enquête onder achttien boerenorganisatie. Volgens de DBV-beoordeling zijn de effecten van de recente hittegolf op de belangrijkste graansoorten, wintertarwe en zomergraanproducten, nog niet kwantificeerbaar. De oogst van deze gewassen is pas in enkele regio's begonnen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  27° / 13°
  10 %
 • Woensdag
  28° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
Meer weer