Vroege oogst Limburgse wintergerst

Loonbedrijf Maas uit het Limburgse Kessel startte dinsdag met drie machines het dorsen van wintergerst.

De oogst ging hiermee vroeg van start. 'Behoorlijk vroeg ja', weet medewerker Peter Madou. 'Aankomend weekend is hier kermis en als je voor die tijd kunt beginnen, zitten we aan de vroege kant. Het warme weer van het voorjaar heeft daarin een groot aandeel gehad.'

Het gewas staat er volgens hem goed bij. 'Wat ik kan zien, is het een goede opbrengst. De gerst ligt op sommige plaatsen wel een beetje aan de grond, maar het heeft hier nogal gestormd en geregend. De bemesting kan er ook voor zorgen dat gerst gaat liggen. Maar het gewas maait zich goed en de machine haalt het goed van de grond weg dus het gaat perfect.'

Madou geniet als hij op de machine zit. 'Dit is mooi werk. Het is lekker rustig en mooi zomerweer. In de cabine zit je fijn uit de zon en het is een beetje koel. Als de machine goed draait is het perfect.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 17°
  80 %
Meer weer