Steun voor verkaveling Midden-Delfland

Gemeente Midden-Delfland trekt de beurs voor eigenaren en pachters van agrarische grond in het kader van 'Verkavelen voor een landschap van kwaliteit 2019-2021'.

Steun+voor+verkaveling+Midden%2DDelfland
© Koen van Wijk

Op basis van deze regeling kunnen boeren subsidie aanvragen voor vrijwillige kavelruil en voor kavelaanvaardingswerkzaamheden. Een ruilplan is een verplicht onderdeel van de aanvraag. In het ruilplan moet in ieder geval agrarische grond betrokken zijn en minimaal een grondgebonden agrarisch bedrijf uit het werkgebied van de ondernemer.

Dat plan wordt beoordeeld aan de hand van criteria als huiskavelvergroting en veldkavelvermindering, minder vervoersbewegingen, toename van weidegang, behoud natuur en landschap en een verbeterde toegankelijkheid voor agrarisch medegebruik.

Prijsontwikkeling

Het doel is dat de grondgebonden melkveehouderij als economisch drager van het open agrarische cultuurlandschap in de benen blijft. Gemeente Midden-Delfland is ingeklemd tussen stedelijk gebied. Via het bestemmingsplan en het aanvullende verkavelingsinstrument waakt de gemeente over de agrarische bestemming en probeert ze niet-agrarische prijsontwikkeling tegen te gaan.

De kosten zijn voor maximaal 90 procent gesubsidieerd. Het gaat onder meer om inzet van experts als taxateurs, legeskosten voor vergunningsprocedures en alle notariële kosten. De kavelaanvaardingswerken worden maximaal 40 procent gesubsidieerd. Dit betreft uitvoerend werk, zoals ontsluiting, profielverbetering, beplanting, putten aanleg en opruimwerk.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  11° / 8°
  95 %
 • Zondag
  8° / 5°
  20 %
 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
Meer weer