Provincie gaat weg Midden-Delfland verzwaren

De N468 (Oostgaag/Molenweg) in Midden-Delfland wordt ingericht als een lokale weg die niet meer aantrekkelijk is voor sluipverkeer. Ook wordt de draagkracht van de weg verhoogd, zodat aanliggende melkveebedrijven weer voor zwaar verkeer bereikbaar zijn.

Provincie+gaat+weg+Midden%2DDelfland+verzwaren
© Koen van Wijk

Provincie Zuid-Holland en gemeente Midden-Delfland hebben hierover dinsdag overeenstemming bereikt in de intentieverklaring 'reconstructie van de N468'. Ook het Hoogheemraadschap van Delfland stemde in met verbetering van de weg tussen Schipluiden en Maasland.

Door achterstallig onderhoud was de weg al enige jaren niet toegestaan voor verkeer boven de 20 ton. Daardoor moesten melktransportwagen geregeld halfleeg bij de melkveehouders vandaan naar de fabriek rijden, wat zorgde voor extra transportbewegingen.

Uitvoering

LTO Noord Delflands Groen is blij met de intentieverklaring. 'Een grote stap waar we lang op zaten te wachten. Nu gaan we er druk op zetten dat de uitvoering snel start. Want dit wordt een groot project dat jaren kan duren', aldus bestuurslid Jan van den Berg.

Naast verzwaring tot 40 ton wordt de inrichting van de weg aangepast tot lokale ontsluitingsweg. Dat moet sluipverkeer weren. Nu gebruiken veel automobilisten de weg nog als verbinding tussen de regio Den Haag en de A20 bij Maassluis.

Onderhoud

Samen met de provincie Zuid-Holland en het Hoogheemraadschap van Delfland stelde de gemeente de intentieverklaring op. Hierin staan afspraken over de inrichting van de weg die past bij de uitgangspunten van het Landschapsontwikkelingsplan.

Ook is opgenomen dat de provincie en het hoogheemraadschap de nieuwe inrichting betalen en een bijdrage leveren aan het toekomstig onderhoud van de weg door de gemeente. Alle betrokken partijen werken de komende maanden samen aan de uitwerking door het opstellen van een overeenkomst.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  9° / 5°
  20 %
 • Maandag
  7° / 2°
  10 %
 • Dinsdag
  5° / -5°
  10 %
Meer weer