Cercospora+en+roest+gevonden+in+West%2DBrabant
Nieuws
© IRS

Cercospora en roest gevonden in West-Brabant

Op bietenpercelen in IRS-gebied West-Brabant klei is cercospora en roest aangetroffen. Die waarschuwing geeft onderzoeks- en kenniscentrum IRS voor de suikerbietenteelt af.

Begin deze week meldde het IRS dat er op verschillende percelen op de noordelijke klei stemphylium en cercospora is gevonden. Daarnaast is op bietenpercelen in Noord-Holland en Zuid-Holland cercospora aangetroffen. De bladschimmelwaarschuwingsdienst adviseert telers alert te zijn en de bietenpercelen wekelijks te controleren.

Vanwege resistentiemanagement is het belangrijk alleen te spuiten als er vlekjes van een van de vijf bladschimmels zijn gevonden en dus niet eerder. Het advies is om ook in regio's, waar nog geen waarschuwing van kracht is, regelmatig op bladschimmels te controleren.

Bij twijfel kunnen telers contact opnemen met hun teeltadviseur, die kan voor een eventuele extra check op zijn beurt IRS-Diagnostiek om raad vragen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  5° / 0°
  50 %
 • Maandag
  5° / 2°
  50 %
 • Dinsdag
  7° / 2°
  70 %
Meer weer