PAS-uitspraak maakt komst World Food Center onzeker

De komst van het World Food Center in Ede staat op losse schroeven. De reden is de uitspraak van de Raad van State over het Programma Aanpak Stikstof. De plannen voor het WFC moeten opnieuw worden bekeken.

PAS%2Duitspraak+maakt+komst+World+Food+Center+onzeker
© Dirk Hol

Dat meldt Omroep Gelderland. Ook de bouw van 850 nieuwe woningen in de gemeente Ede is door de uitspraak over het Programma Aanpak Stikstof onzeker geworden.

De PAS maakte het mogelijk stikstofuitstoot te compenseren met stikstofverlagende maatregelen voor de lange termijn.

Door de uitspraak van de RvS is die compensatie weg. Met als gevolg dat het World Food Center opnieuw onder de loep moet worden genomen. Onlangs werd ook al bekend dat het project momenteel een miljoenverlies draait. In 2022 zou het WFC, dat een belevingscentrum rond voedsel moet worden, de deuren moeten openen.

Een gemeentewoordvoerder kan tegen de regionale omroep niet zeggen of het WFC en de woningbouwprojecten van de baan zijn of vooral grote vertraging oplopen. Dat laatste lijkt het meest waarschijnlijke.

Overigens gaan vier andere plannen vrijwel zeker niet door door de PAS-uitspraak. Het gaat daarbij voor zover bekend niet om agrarische projecten.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 15°
  50 %
Meer weer