Vastgoeddatabase voor agrarische markt van start

De Nederlandse Vereniging van Rentmeesters (NVR) en beroepsvereniging voor vastgoedspecialisten Vastgoedpro starten een database die rentmeesters, makelaars en taxateurs voorziet van de noodzakelijke informatie om agrarische grond en objecten te waarderen.

Vastgoeddatabase+voor+agrarische+markt+van+start
© Janita van Dijk

NVR en Vastgoedpro zien onder hun leden de behoefte aan data groeien. 'Wij merken dat rentmeesters, agrarische makelaars en taxateurs op dagelijkse basis behoefte hebben aan referentieobjecten voor het waarderen van onroerend goed', zegt NVR-directeur Andreas Dijkhuis.

Agrarische transacties onderscheiden zich van de verkoop van ander vastgoed door de grote complexiteit. Kavels liggen regelmatig op grote afstand van elkaar, ze worden deels verhuurd of verpacht of er zijn productierechten in het spel. Ook worden met regelmaat volledige bedrijven verkocht, inclusief productierechten, gebouw, grond en goodwill. Voor het vergelijken van objecten biedt de basale registratie bij het Kadaster doorgaans niet genoeg informatie, stellen de initiatiefnemers.

Visualisatie

De database wordt door de NVR en Vastgoedpro ontwikkeld met daarin data, diensten en kennis van onder meer het Kadaster, Ortec, Planviewer, AgriTax en Cyclomedia. Hij biedt gebruikers de mogelijkheid om een eigen database op te bouwen, waarin visualisaties helpen om inzicht te krijgen.

'Ook het visueel benaderen van de data en de integratie van de kadastrale data, luchtfoto's en gewassenkaarten zorgen ervoor dat je alles in één oogopslag voor handen hebt', zegt Dijkhuis aan. De eerste versie van de agrarische vastgoeddatabase wordt in juni verwacht.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  21° / 11°
  70 %
Meer weer