KFC+om+naar+Europese+normen+dierenwelzijn
Nieuws
© pixabay

KFC om naar Europese normen dierenwelzijn

Fastfoodketen Kentucky Fried Chicken (KFC) stapt in Noord-Europa over op kip die opgroeit volgens de Europese standaard voor dierenwelzijn.

Het van oorsprong Amerikaanse concern tekende vrijdag als eerste fastfoodketen het Better Chicken Commitment. Daarmee hebben de KFC-vestigingen in Nederland, België, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Ierland en Zweden zich verplicht om te voldoen aan zes criteria die het welzijn van de kippen in de gehele KFC toeleveringsketen verbetert.

Deze criteria zijn vastgesteld door een groep internationale ngo's op het gebied van dierenwelzijn, waaronder World Animal Protection.

De nieuwe Europese standaard verbetert het dierenwelzijn onder andere door het aantal dieren per vierkante meter te verminderen, door de leefomgeving van de kippen te verrijken met natuurlijk daglicht, strooisel en zitstokken en door over te schakelen op een langzamer groeiend kippenras.

Gasten

Directeur Ben Lauritz van KFC Northern Europe roept andere bedrijven in de restaurantsector op om ook in actie te komen. 'We zijn als bedrijf afhankelijk van een gezonde en duurzame pluimveehouderij en we weten dat onze gasten dierenwelzijn belangrijk vinden. Daarom roepen we andere bedrijven in de sector op om mee te doen om zo gezamenlijk tot een positieve verandering te komen.'

KFC is onderdeel van Yum Brands dat ook eigenaar is van de onder meer Pizza Hut en Taco Bell. Met 36.000 restaurants in meer dan honderd landen is dit het grootste fastfoodbedrijf ter wereld. Vorig jaar behaalde Yum Brands een omzet van 5,05 miljard euro.

In 2018 voerde Wakker Dier in Nederland een campagne tegen de lage standaarden voor dierenwelzijn die KFC zou hanteren.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  15° / 10°
  70 %
 • Dinsdag
  15° / 8°
  20 %
 • Woensdag
  16° / 7°
  10 %
Meer weer