Urenverbod graslandberegening Brabant tijdelijk opgeheven

Waterschappen Aa en Maas, Brabantse Delta en De Dommel heffen van 9 tot en met 18 juli het urenverbod op voor het beregenen van grasland met grondwater.

Urenverbod+graslandberegening+Brabant+tijdelijk+opgeheven
© pieter stokkermans

Normaal mag grasland in juni en juli niet worden besproeid met grondwater tussen 11 en 17 uur om de grondwatervoorraad te beschermen. De Brabantse waterschappen heffen deze beperking met ingang van vandaag voor tien dagen op.

Bij aanhoudende droogte, waar momenteel sprake van is, kunnen er problemen ontstaan voor grasland als bron van ruwvoer voor koeien. Om deze problemen te voorkomen, hebben de Brabantse waterschappen een regeling om tijdelijk beregenen met grondwater overdag toe te staan; de 5 procent-regeling. Vanaf 1 augustus mag wettelijk sowieso weer de hele dag met grondwater worden beregend.

Spaarzaam

De waterschappen doen een dringend beroep op de vergunninghouders om alleen te beregenen als het echt noodzakelijk is. De afgelopen maanden heeft het onvoldoende geregend om het tekort aan grondwater aan te vullen. Er is ook veel water verdampt uit de bodem.

Ontheffing beregeningsverbod geldt tot en met 18 juli

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  17° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  17° / 12°
  40 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  10 %
Meer weer