Hunze+en+Aa%27s+verbiedt+onttrekken+water+rond+Assen
Nieuws
© Tienke Wouda

Hunze en Aa's verbiedt onttrekken water rond Assen

Waterschap Hunze en Aa's verbiedt om water te onttrekken uit oppervlaktewater in bepaalde gebieden in Drenthe en Groningen. Het gaat vooral om het gebied rond en ten zuidoosten van Assen.

In het gebied kan het waterschap geen water aanvoeren. Met het verbod wil Hunze en Aa's sterfte onder planten en dieren die in het water voorkomen. In sloten waar het schap geen water kan aanvoeren, daalt de waterstand. Dat de waterstand daalt is deels nog het gevolg van de droge zomer in 2018, maar ook als gevolg van het droge voorjaar in 2019.

Het waterschap roept boeren op te stoppen met het onttrekken van water in het oranje gebied. De boeren kunnen gebruikmaken van een andere bron waar nog wel voldoende water aanwezig is. Hunze en Aa's controleert of de regels nageleefd worden.

Weer

 • Donderdag
  16° / 8°
  10 %
 • Vrijdag
  17° / 8°
  15 %
 • Zaterdag
  15° / 11°
  70 %
Meer weer