Kemper verkoopt Sherer-korrelkneuzers voor hakselaars

De Duitse machinefabriek Kemper gaat korrelkneuzers en -rollen voor diverse merken zelfrijdende hakselaar aanbieden. Kemper heeft hiervoor een overeenkomst met het Amerikaanse bedrijf Scherer Inc. gesloten.

Kemper+verkoopt+Sherer%2Dkorrelkneuzers+voor+hakselaars
© Eigen Foto

John Deere bouwt al sinds een jaar Scherer-processors af-fabriek in de eigen hakselaars in. Kemper neemt per direct de verkooprechten voor Scherer-korrelkneuzers en -reserverollen over voor hakselaars van andere merken in Europa, het Nabije en Midden Oosten alsmede in de CIS-staten, Azië en Zuid-Amerika. ‘Deze overeenkomst stelt ons in staat om de productportefeuille van Kemper voor zelfrijdende hakselaars uit te breiden’, zegt verkoop- en marketingmanager Georg Wigger.

De nieuwe Cracker-productlijn wordt via het Kemper-verkoopkanaal aangeboden. Wigge: ‘Kemper zal het complete productaanbod in onze verkoop-, service- en onderdelenprocessen integreren, om zo een goede service voor onze klanten te kunnen aanbieden.’ De huidige Duitse Scherer-importeur Tobias Häusser & Team en de Italiaanse importeur Agri Parts worden in het verkoopnet van Kemper geïntegreerd.

Merkkleur

Scherer gaat de nieuwe kneuzers volgens designspecificaties van Kemper produceren. De processors worden in de Kemper merkkleur onder de productnaam ProfiCrackerTM verkocht. De Kemper ProfiCrackersTM is voorzien van robuuste componenten zoals rollen, assen en lagers. De lagers worden continu met een olienevel gesmeerd en gekoeld en hebben een langere levensduur. Een bijzonderheid is de temperatuurmeting op de lagers, die een continue bewaking van de toestand van de lagers mogelijk maakt.

Gedurende de oogst van 2019 wordt een beperkt aantal hakselaars met de nieuwe Kemper ProfiCrackersTM uitgerust. De officiële verkoop zal starten voor het seizoen 2020.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 13°
  70 %
Meer weer