Albert Heijn legt twee sterren-varkensvlees in schap

Albert Heijn verkoopt Boerderijvlees van varkenshouder Annechien ten Have uit Beerta. Dat vlees heeft twee sterren Beter Leven Keurmerk van de Dierenbescherming.

Albert+Heijn+legt+twee+sterren%2Dvarkensvlees+in+schap
© Maurits Steverink

Ten Have is de eerste Nederlandse varkenshouder met dit keurmerk. Samen met haar gezin runt ze sinds vorig jaar een splinternieuwe stal met plaats voor 4.900 vleesvarkens en zeshonderd zeugen. Het bedrijf produceert varkensvlees onder de merknaam Boerderijvlees voor Albert Heijn.

Annechien strooit haar varkens
Annechien strooit haar varkens © ah

Dat vlees is volgens de grootgrutter lekker en beter voor dier en natuur. Zo kunnen de varkens kiezen of ze naar binnen of buiten willen, hebben stro ter beschikking en eten lupines en tarwe, vaak van het eigen land. Ten Have heeft ook een akkerbouwtak. De mest gaat naar een biogasinstallatie, waar elektriciteit wordt opgewekt.

Eerste van eigen bodem

'Bijzonder is dat er nu ook varkensvlees met twee sterren van het keurmerk van eigen bodem verkrijgbaar is', meldt een woordvoerder van de Dierenbescherming. 'Varkensvlees met twee sterren is zeer beperkt verkrijgbaar en tot nu toe vooral afkomstig uit Engeland.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  8° / 3°
  60 %
 • Maandag
  7° / 3°
  40 %
 • Dinsdag
  9° / 3°
  5 %
Meer weer