Albert Heijn zet ketencode op ei

Van welke pluimveehouderij komt het ei en wanneer is het gelegd? Albert Heijn wil dit bij haar Beter Leven 1-ster eieren inzichtelijk maken voor de consument. De eieren worden hiervoor op een bijzondere manier gecodeerd

Albert+Heijn+zet+ketencode+op+ei
© Nieuwe Oogst

Op alle eieren staan twee codes, waarmee klanten via check-je-ei.nl precies kunnen achterhalen wanneer het ei is gelegd. Ook vinden ze informatie over de pluimveehouderij, de kippen en de stal. Verder zien ze precies via welk pakstation en welk AH-distributiecentrum het ei bij hun thuis is beland. Albert Heijn en haar pluimveehouders willen zo duidelijkheid verschaffen over de herkomst van de eieren.

De grootgrutter wil met die openheid klanten meer inzicht geven in alle gezamenlijke inspanningen op het gebied van milieu en dierenwelzijn. Albert Heijn werkt hiervoor nauw samen met veertig Nederlandse pluimveehouders.

Afstand

Linda en Anne van Lith zijn pluimveehouders in De Heen. Zij leveren exclusief aan Albert Heijn. 'De afstand tussen boer en consument is steeds groter geworden afgelopen decennia. Er zijn nog maar weinig mensen die een boer als buurman of in de familie hebben. Als we zo iemand kunnen informeren wat er nou in dat eierdoosje zit, kunnen we mensen een zetje in de goede richting geven', verzekeren de zussen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
 • Dinsdag
  10° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  10° / 3°
  55 %
Meer weer