Albert Heijn test verkoop onverpakte groente en fruit

Albert Heijn (AH) is gestart met de verkoop van groente en fruit zonder plastic verpakking. In de winkel op het Genderenplein in Hoofddorp liggen als proef honderd producten onverpakt in het schap.

Albert+Heijn+test+verkoop+onverpakte+groente+en+fruit
© Albert Heijn

De supermarktorganisatie wil testen wat de invloed is op de kwaliteit en houdbaarheid van de producten en hoe klanten reageren op een groente- en fruitafdeling, waarbij de meeste producten geen plastic verpakking hebben.

Verpakkingen zijn belangrijk voor de houdbaarheid en kwaliteit van producten en voorkomen voedselverspilling. Sommige groenten blijven langer goed in plastic en portieverpakkingen zijn handig voor kleine huishoudens. De verpakking voorkomt dan voedselverspilling en levert daardoor milieuwinst op.

Ergernis

Toch is er bij klanten ergernis over de plastic verpakkingen om groente en fruit. Bestuursvoorzitter Marit van Egmond van Albert Heijn herkent dit. 'Vooral bij groente en fruit vragen veel klanten zich af of de plastic verpakking echt nodig is.'

In ruim 150 winkels maakt AH momenteel gebruik van 'dry misting': een verfijnde verneveling van water waardoor groente langer vers blijft. 'We gaan nu testen of de combinatie 'dry misting' en geen plastic verpakking de kwaliteit en houdbaarheid zo bevordert dat we kunnen gaan besparen op plastic verpakkingen.'

Ruim een maand

In de winkel in Hoofddorp zijn van maandag 25 maart tot en met zondag 28 april ongekoelde plasticvrije biologische en niet-biologische producten te koop als bospeen, cherry tomaten, verspakketten, slasoorten, broccoli, bleekselderij en fruit als sinaasappelen, peren, appels en mango. Uitgesloten zijn aardappelen, uien, kruiden, groentegemak, gekoelde groenten en gekoeld fruit.

In september 2018 maakte Albert Heijn bekend het percentage verpakkingsmateriaal met een kwart te willen terugdringen in 2025.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 3°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  70 %
Meer weer