Phytophthora+aangetroffen+in+het+Noordoosten
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Phytophthora aangetroffen in het Noordoosten

Op diverse aardappelpercelen in Noordoost-Nederland is phytophthora aangetroffen, meldt adviesbureau Delphy.

De meldingen komen uit omgeving Hardenberg (ras Frieslander, infectie vermoedelijk van buitenaf), omgeving Peest (ras Hansa, infectie vermoedelijk vanuit de knol) en omgeving Tynaarlo (ras Avarna, infectie vermoedelijk vanuit de knol).

'Dat betekent dat er phytophthorasporen in omloop zijn en het gewas tijdens infectieuze omstandigheden beschermd moet zijn. Bespuitingen dienen kort op deze gevaarlijke momenten uitgevoerd te worden in verband met de snelle loofgroei. Houd hier dus ook rekening mee met de spuitintervallen', geeft Delphy aan.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  4° / 0°
  20 %
 • Maandag
  4° / -2°
  20 %
 • Dinsdag
  5° / -1°
  40 %
Meer weer