Coalitiebespreking+Zuid%2DHolland+gestaakt
Nieuws
© Koen van Wijk

Coalitiebespreking Zuid-Holland gestaakt

De coalitievorming in provincie Zuid-Holland is vandaag stukgelopen. CDA, VVD en Forum voor Democratie hadden al een strategisch akkoord en spraken met de fractie van ChristenUnie/SGP als vierde benodigde partij.

Vandaag heeft ChristenUnie/SGP aan informateur Hans Wiegel laten weten dat de partij geen formatie kan starten met die drie partijen. Uitgangspunt voor de fractie van ChristenUnie/SGP is dat de fractieleden gezamenlijk en unaniem achter een deelname in een coalitie moeten staan.

'Dat geldt voor welke coalitie dan ook. Voor de combinatie met Forum voor Democratie, VVD en CDA is er momenteel geen sprake van die door ons gewenste unanimiteit', lieten fractievoorzitter Jacco Schonewille (ChristenUnie) en Nico de Jager (SGP) in een gezamenlijke verklaring weten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  23° / 13°
  35 %
 • Zondag
  25° / 16°
  40 %
 • Maandag
  24° / 15°
  40 %
Meer weer