Deurwaarder+dreigt+voor+niet%2Dbetalende+akkerbouwers
Nieuws
© Twan Wiermans

Deurwaarder dreigt voor niet-betalende akkerbouwers

Akkerbouwers die ondanks herinneringen en aanmaningen hun bijdrage aan het onderzoeksprogramma van BO Akkerbouw nog niet hebben betaald, kunnen een bezoek van een deurwaarder verwachten.

Volgens de Brancheorganisatie (BO) Akkerbouw betreft het slechts een klein aantal telers die nog geen gevolg hebben gegeven aan het verzoek om zich te registreren voor de betaling van een verplichte financiële bijdrage. Het geld wordt gebruikt voor financiering van collectief onderzoek waarvan de resultaten beschikbaar komen voor de gehele akkerbouwsector.

Als telers zonder geldige reden blijven weigeren om aan hun verplichtingen te voldoen, ontvangen ze na het bezoek van een deurwaarder een dagvaarding voor de kantonrechter. Maar BO Akkerbouw vertrouwt erop dat ook de laatste akkerbouwers hun medewerking zullen verlenen aan het eigen onderzoeksprogramma.

Betalingsregeling

Telers die de nota voor de verplichte financiële bijdrage hebben ontvangen, kunnen gebruikmaken van een betalingsregeling. Het bestuur van BO Akkerbouw wil zo rekening houden met mogelijke betalingsproblemen na het teeltseizoen 2018.

Verder benadrukt BO Akkerbouw dat veruit het grootste deel van de akkerbouwers wel meewerkt aan de betalingen. Daarmee geeft de akkerbouwsector het Programma Onderzoek en Innovatie een stevige basis en kan het onderzoek daadwerkelijk worden uitgevoerd.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  21° / 12°
  70 %
 • Vrijdag
  20° / 15°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  60 %
Meer weer