Goede oogst aan wensen en ideeën voor akkerbouw

Brancheorganisatie Akkerbouw heeft ruim negentig projectideeën en bijna veertig wensen ontvangen voor kennis en innovatie.

Goede+oogst+aan+wensen+en+idee%C3%ABn+voor+akkerbouw
© Han Reindsen

Directeur Matthé Elema is erg tevreden met het resultaat van de oproep aan akkerbouwers, kennisinstellingen en andere relaties om ideeën voor de akkerbouwsector in te dienen. 'Door de andere opzet is het aantal niet vergelijkbaar met andere jaren. Overigens is de kwaliteit belangrijker dan de kwantiteit.'

Indienen van wensen en projectideeën kon tot 6 januari. BO Akkerbouw geeft in de loop van maart aan welke wensen en ideeën verder geconcretiseerd kunnen worden tot volwaardige projectvoorstellen. De uiterste datum van indiening is 1 juli.

Beoordeling

De uiteindelijke projectvoorstellen worden onder meer beoordeeld op kwaliteit, nut, noodzaak en draagvlak bij akkerbouwers. Ook wordt gekeken naar de de vier thema's die in Programma Onderzoek en Innovatie staan genoemd: vitale bodem, vitaal gewas, energie/kringlopen en management/economie/data. De besluitvorming is in december. Het beschikbare budget is circa 3 miljoen euro.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer