Beloning voor gouden tip agro-vandalen

Drie boeren hebben samen een beloning van 10.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt naar de arrestatie van de vandalen die in het Land van Maas en Waal een spoor van vernielingen aanrichtten bij fruitelers, akkerbouwers en veehouders.

Beloning+voor+gouden+tip+agro%2Dvandalen
© Politie West Maas en Waal

De politie in het Gelderse Land van Maas en Waal is met man en macht op zoek naar degenen die al maanden boeren terroriseren met vernielingen. Inwoners van het gebied is gevraagd om alert te zijn op verdachte personen bij boerenbedrijven.

Een fruitteler in Altforst was deze week het tiende slachtoffer van de vandalen. Op zijn bedrijf werden 2500 fruitbomen omgezaagd. Eerder sloegen ze al toe bij ondernemers in Horssen en Boven-Leeuwen. In Maasbommel werden spijkers door maïsstengels gestoken en een deel van het areaal omgekapt. Ook werden bij veehouders de afdekzeilen van kuilen kapotgesneden.

Boeren- en tuindersorganisatie ZLTO heeft geen idee vanuit welke hoek dit vandalisme komt Volgens een woordvoerder werden boeren niet eerder op zo'n grote schaal getroffen door moedwillige vernielingen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    17° / 8°
    20 %
  • Donderdag
    12° / 7°
    20 %
  • Vrijdag
    12° / 9°
    70 %
Meer weer