Politie jaagt op platteland-vandalen

De politie jaagt op de platteland-vandalen van het Land van Maas en Waal. Een aantal tips is binnengekomen en wordt door rechercheurs nagetrokken.

'We proberen sporen te verzamelen naar aanleiding van de aangiftes die we binnenkrijgen', vertelt woordvoerder Paul Koetsier van politie Oost-Nederland. 'Door de aandacht in de media is er een aantal tips binnengekomen. We moeten die tips alleen nog wel op bruikbaarheid onderzoeken.'

De vernielingen begonnen enkele weken geleden met spijkers in de mais. 'Toen de mais binnen was dachten dat het probleem was opgelost, maar binnen een week kwamen de eerste meldingen dat de dekzeilen doorgesneden waren', geeft burgemeester Corry van Rhee-Oud Ammerveld van gemeente West Maas en Waal.

WhatsApp

De ZLTO afdeling heeft inmiddels een WhatsApp-groep in het leven geroepen. 'Wij roepen iedereen op om alle zaken te melden, hoe klein ze ook zijn', meldt voorzitter Jan van Lent van ZLTO Land van Maas en Waal. 'Controleer bezittingen en eigendommen regelmatig. We hebben de media bewust opgezocht om druk op het proces te krijgen.'

'Op dit moment hebben we elf zaken die we onderzoeken', geeft Koetsier aan. 'Gezien de aard van de vernielingen, moet het haast wel zo zijn dat ze met meerdere zijn geweest maar keihard bewijs hebben we daar niet voor.' Van Rhee benadrukt dat het vandalisme moet stoppen. 'Dit geeft voor de hele gemeenschap een onveilig gevoel dus het moet gewoon ophouden.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  20° / 15°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  60 %
 • Zondag
  20° / 14°
  50 %
Meer weer