Eerste+geval+Afrikaanse+varkenspest+in+Hongkong
Nieuws
© Shutterstock

Eerste geval Afrikaanse varkenspest in Hongkong

De Afrikaanse varkenspest breidt zich in China nog steeds uit. Het virus is nu ook aangetroffen in een slachthuis in de regio Hongkong. Een groot aantal aanleverende bedrijven is daardoor geblokkeerd.

Het virus werd tijdens een routinecontrole aangetroffen bij slachthuis Sheung Shui, meldt de Wereldgezondheidsorganisatie (OIE). Het ging om een varken afkomstig uit de Chinese provincie Guangdong.

Slachthuis Sheung Shui is op afstand de grootst slachterij in de Chinese metropool. Omdat Hongkong niet zelfvoorzienend is, worden dagelijks tussen de 3.500 en vierduizend varkens aangevoerd. Het Chinese ministerie van Landbouw meldt dat de vleesvarkensstapel in april ruim 20 procent onder het niveau van 2018 lag.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  8° / 2°
  10 %
 • Maandag
  10° / 2°
  0 %
 • Dinsdag
  12° / 0°
  0 %
Meer weer