Vietnam+zet+leger+in+tegen+varkenspest
Nieuws
© Archief

Vietnam zet leger in tegen varkenspest

Vietnam gaat het leger en politie inzetten om de Afrikaanse varkenspest te bestrijden. De uitbraak daarvan heeft al gezorgd voor een afname van 4 procent van de varkenspopulatie in het land.

'Militairen en politieagenten gaan ervoor zorgen dat de slacht van de zieke beesten snel en effectief wordt uitgevoerd, zodat de pest zich niet verder verspreidt', zei de Vietnamese onderminister van Landbouw Phung Duc Tien. De Afrikaanse varkenspest werd in februari voor het eerst vastgesteld. Sindsdien zijn boerderijen in 29 Vietnamese provincies getroffen door het virus. Meer dan 1,2 miljoen varkens moesten worden gedood.

'Vietnam heeft nog nooit zo'n gevaarlijke, complexe en kostbare virusuitbraak meegemaakt', stelde Tien. De bewindsman heeft de politie opdracht gegeven onderzoek te doen naar lokale autoriteiten die faalden de pest op adequate wijze te bestrijden. De varkenspest is niet gevaarlijk voor mensen. Zelfs niet als zij besmet vlees zouden eten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  13° / -1°
  10 %
 • Woensdag
  14° / -1°
  10 %
 • Donderdag
  7° / 2°
  30 %
Meer weer