Varkens in Nood start petitie tegen Chinese ruimingen

Varkens in Nood roept minister Blok van Buitenlandse Zaken op om de ambassadeur van China om opheldering te vragen over de meedogenloze ruimingen van meer dan honderd miljoen varkens in dat land.

Varkens+in+Nood+start+petitie+tegen+Chinese+ruimingen
© pixabay

Volgens de dierenrechtenorganisatie is het algemeen bekend dat China dierenwelzijn niet hoog in het vaandel heeft staan. De wereld heeft tot nu toe stilzwijgend toegekeken, maar met de meedogenloze ruiming van ruim honderd miljoen varkens is weer een grens overschreden. Er mag niet meer gezwegen worden, aldus Varkens in Nood.

Levend begraven

In China leeft de helft van alle varkens ter wereld. Geen wonder dat de uitbraak van Afrikaanse Varkenspest enorme gevolgen heeft. De manier waarop China hiermee omgaat is, volgens de schaarse berichten uit dat land, van een ongekende wreedheid. Varkens worden massaal levend begraven of levend verbrand.

Hans Baaij, directeur van Varkens in Nood: 'Terwijl ruim honderd miljoen intelligente dieren op een gruwelijke manier worden uitgeroeid lees ik alleen maar over de stijgende prijs van varkensvlees. Het is schandalig.'

Varkens in Nood eist dat minister Blok de Chinese ambassadeur op het matje roept en om opheldering vraagt. 'Laat dit een voorbeeld zijn voor andere landen zodat er een internationaal protest ontstaat. De wrede en misselijkmakende manieren die China lijkt toe te staan als ruimingsmethoden moeten direct stoppen', zo staat in de petitie.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  5 %
 • Vrijdag
  23° / 16°
  90 %
Meer weer