Koeien gestald op drijvende boerderij

In Rotterdam hebben deze week 32 melkkoeien hun intrek genomen op de eerste drijvende boerderij ter wereld, de floating farm.

Koeien+gestald+op+drijvende+boerderij
© eigen foto

Er is voor de ‘dames’ een stal ingericht met ruime ligboxen, een melkrobot, een mestrobot, een automatisch voerband en een rubberen vloer. Mochten de koeien een wandeling willen maken op het aangrenzende groene weiland dan kan dat ook.

Aanleiding voor de ontwikkeling van Floating Farm is; enerzijds de steeds schaarser wordende landbouwgrond en anderzijds de groeiende wereldbevolking.

Klimaat

Ook klimaat issues zijn een aanleiding. Rotterdam is gelegen in een zeer watergevoelige delta. De stad heeft, zoals zovele steden, te maken met waterafvoer vanuit de rivieren, stijgend zee niveau en steeds heftiger regenbuien. Door drijvend te bouwen kan de voedselproductie doorgaan tijdens een overstroming.

Verder wordt met de floating farm getracht om de stedeling weer zo dicht mogelijk in contact brengen met de herkomst en bereiding van zijn dagelijks voedsel. De boerderij is transparant ontworpen; zodat alle bezoekers kunnen zien wat er op Floating Farm gebeurt.

De melk wordt verwerkt tot zuivelproducten, de mest wordt gescheiden en in de toekomst weer hergebruikt als een organische en rijke voedingsstof voor planten, tuintjes en parken in de stad. Verder zijn de melk-, mest – en voerrobot te zien.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer