Koeienparade door binnenstad Kampen

De koeienparade die maandag 1 april in Kampen werd gehouden, bleek alles behalve een grap te zijn. Onder grote publieke belangstelling trokken twaalf koeien door de oude Hanzestad.

Op het Van Heutzplein werden vanaf 14.30 uur de eerste koeien aangevoerd. Met veel water en het nodige borstelwerk werden de deelnemende melkkoeien schoongemaakt. Om daarna onder begeleiding in een parade door de Oudestraat richting het centrale plein van Kampen te lopen.

Kampen heeft iets met koeien. Vroeger waren er tal van boerderijen binnen de muren van de stad en waren koeien in de straten een normaal beeld. Daarnaast bestaat het verhaal van de koe die lang geleden aan een touw in de toren werd gehesen met het idee om het aanwezige gras bij de torenspits op te eten. Een actie die de koe volgens overlevering helaas niet overleefde. Bij het standbeeld van de koe stonden zowel koeien, boeren als burgers even een minuutje stil.

IJsseldelta Boert Bewust

De koeienparade werd georganiseerd om een nieuwe toeristische website van Kampen te introduceren. En om aandacht te vragen voor project IJsseldelta Boert Bewust waarin een groep boeren de directe verbinding zoekt met de consument. Alle aanwezige dieren waren afkomstig van melkveehouders uit de IJsseldelta.

Aangekomen op de Plantage werden de koeien door een jury beoordeeld. Onder meer burgemeester Bont Koelewijn en vlogster Irma Knol beoordeelden de deelneemsters op motivatie en karakter. Verder keken ze of de koe goed past bij de identiteit van de stad Kampen. De publieksprijs ging naar Ida 34 van melkveehouder Jan Anne Roetman. Esther 7 van melkveehouderij De Oostermaat won uiteindelijk de titel Miss Kampen 2019.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  9° / 5°
  20 %
 • Maandag
  7° / 2°
  10 %
 • Dinsdag
  5° / -5°
  10 %
Meer weer