Melkveehouders trots op zuivelkeurmerk

In de winkels van supermarkt Jumbo liggen deze week de eerste pakken melk en yoghurt met één ster Beter Leven-zuivelkeurmerk in het schap. Wilma en Jasper Giesen uit Ezinge zijn trots dat hun melk het keurmerk mag dragen.

Het verhaal van de Groningse melkveehouders begint in 2011 met de bouw van een nieuwe stal voor 170 melkkoeien. Jasper Giesen koos er bewust voor om bij de nieuwbouw het dierwelzijn zo ver mogelijk door te voeren. 'Wij noemen onze stal ook wel eens een koeienhotel. De dieren hebben ideale ligplekken en loopruimtes. En qua water en voer is het voor de koeien ook optimaal ingericht.'

Naast de nieuwe stal werd de reeds bestaande jongveestal aangepakt. Zo kwamen er meer lichtplaten op het dak en werden de jongveeboxen ruimer gemaakt. Het zijn slechts een aantal van de 196 eisen waar een melkveehouder aan moet voldoen om 1 ster van het Beter Leven-keurmerk te krijgen. Zo worden er ook voorwaarden gesteld aan het natuurbeheer rondom de boerderij.

Bedrijfsvoering

Voor Wilma Giesen zijn elementen als weidevogelbeheer een vanzelfsprekendheid. 'Dat zit in feite al in onze bedrijfsvoering. Dus voor het keurmerk hebben we daar geen aanpassingen aan hoeven doen, want wij doen al 25 jaar aan weidevogelbeheer.'

Aan de keukentafel schenkt de boerin met een grote glimlach twee schaaltjes met yoghurt in voor zichzelf en haar man Jasper. Zuivel met het 1 ster Beter Leven-keurmerk. 'Hier hebben we het voor gedaan en daar zijn wij best trots op!'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  11° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  10° / 4°
  40 %
 • Woensdag
  11° / 3°
  20 %
Meer weer