Belangrijke eerste snede is ingekuild

Door het warme droge weer van de afgelopen tijd halen veel boeren de eerste grassnede veel eerder binnen dan gebruikelijk. Met het oog op de weersvoorspelling met regen, proberen boeren en loonwerkers alles op tijd in de kuil te krijgen.


Melkveehouder Rudie Haarman is tevreden over de kwaliteit van de eerste snede rondom zijn boerderij in Bathmen. ‘Het gras heeft door de zachte winter vrijwel geen rust gehad. En vorige week moest ik door de droogte zelfs beregenen. Maar ik denk dat we de kwaliteit van vorig jaar weer weten te bereiken. Want dat was een erg mooie eerste snede waar de koeien het de hele winter goed op hebben gedaan.’

Eiwit in de kuil

Melkvee- en varkenshouder Gino Schrijver heeft geluk dat hij hoog op het lijstje van de loonwerker staat. Er wordt volop geharkt, geraapt en gekuild op zijn percelen in Wijhe. ‘Ik zou echt in de oude agenda’s moeten kijken maar ik denk dat ik nog nooit zo vroeg een eerste snede van het land heb gehaald. Ik probeer nu eerst veel eiwit onderin de kuil te krijgen. Om dan straks met de tweede snede iets meer ruw celstof eroverheen te kuilen.’

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 8°
  75 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
Meer weer