Nieuwe+Oogst+opnieuw+meest+gelezen+agrarische+titel
Nieuws
© Janita van Dijk

Nieuwe Oogst opnieuw meest gelezen agrarische titel

Nieuwe Oogst komt in het marktonderzoek Mediagedrag van Agrariërs 2019 van Prosu Databased Marketing zowel met de krant als de nieuwsbrief als best gelezen vaktitel naar voren.

In vergelijking met de generieke titels Boerderij en de regiobladen van Agrio (Veldpost, Vee & Gewas, Stal & Akker en Agraaf) scoort Nieuwe Oogst een spontaan bereik (telefonische enquête) van 51 procent, versus 44 procent voor Boerderij en 42 procent voor de Agrio-regiobladen. In bijna alle agrarische sectoren is Nieuwe Oogst het meest gelezen generieke vakblad.

Het onderzoek Mediagedrag van Agrariërs wordt jaarlijks uitgevoerd. Nieuwe Oogst passeerde de afgelopen jaren Boerderij qua top of mind positie met de krant. De nieuwsbrieven van Nieuwe Oogst en Boerderij scoren beide een spontaan bereik van 47 procent.

Nieuwsbrieven

Digitaal hebben beide merken een grote voorsprong op andere vakgerelateerde nieuwsbrieven. E-mailnieuwsbrieven zijn in toenemende mate een belangrijke informatiebron: 62 procent in 2019 versus 52 procent in 2017 gebruikt nieuwsbrieven actief om op de hoogte te blijven van de agrarische actualiteit.

Prosu meldt dat 88 procent van de boeren en tuinders aangeeft dat de kans dat men over vijf jaar nog abonnee is van de vakbladen 'gemiddeld', 'groot', tot 'zeer groot'. Onder bedrijfsopvolgers ligt dat percentage op 83 procent. Ook geeft 82 procent van de huidige ondernemers en 93 procent van de bedrijfsopvolgers agrarische vakbeurzen te bezoeken.

AgriDirect

In januari publiceerde AgriDirect in het Communicatieonderzoek 2019 vergelijkbare uitkomsten qua bereik en waardering. Nieuwe Oogst bleek uit een digitale enquête van AgriDirect voor 28 procent van de boeren en tuinders de belangrijkste vaktitel, versus 20 procent voor Boerderij en 5 procent voor Melkvee. Het bereik van Nieuwe Oogst kwam in het onderzoek van AgriDirect uit op 57 procent.

Weer

 • Donderdag
  31° / 21°
  80 %
 • Vrijdag
  27° / 20°
  80 %
 • Zaterdag
  25° / 19°
  50 %
Meer weer