Eyecatcher+voor+boeren+met+Nijmeegse+Vierdaagse
Nieuws
© Johan Wissink

Eyecatcher voor boeren met Nijmeegse Vierdaagse

Studenten van de Avans-opleiding Innovative Studio brengen in opdracht van ZLTO de kringloop van de landbouw in beeld tijdens de Vierdaagse van Nijmegen. Met een eyecatcher moeten de duizenden bezoekers in de binnenstad daar attent op worden gemaakt.

ZLTO-afdeling Rijk van Nijmegen heeft, als samenwerkingspartner van Stichting Vierdaagsefeesten, al jaren een vaste plek in de binnenstad om een boodschap over te brengen. Met vele duizenden bezoekers is dit een uitgelezen mogelijkheid om in korte tijd een groot publiek te bereiken.

Maar dat is nog niet zo simpel, weet afdelingsvoorzitter Herbert Verploegen. 'Tijdens de Vierdaagse is de binnenstad een oase van kraampjes, artiesten en wat al niet meer. Je valt niet zo snel op in dat grote geheel. De mensen lopen er letterlijk aan voorbij. Maar we vinden het wel belangrijk om te laten zien wat wij allemaal doen aan kringlooplandbouw. De gemiddelde burger heeft daar totaal geen weet van.'

Boodschap

Reden om aan te kloppen bij de opleiding Innovative Studio van de Avans Hogeschool in Breda. 'Samen met Mark de Jong van ZLTO hebben we in een pitch uitgelegd welke boodschap we willen overbrengen. De helft van de studenten komt uit het buitenland en had überhaupt nog nooit van de Vierdaagse gehoord. Laat staan dat ze weten wat de boeren en tuinders allemaal doen aan het sluiten van kringlopen.'

Om hun kennis nog wat verder bij te spijkeren, zijn de studenten daarna bijgepraat door Stichting DE 4Daagse en brachten ze een bezoek aan het melkveebedrijf van Martien Nillesen in Groesbeek. Daar kregen ze uitleg over het belang van kringlooplandbouw, vooral de vastlegging van CO2.

Presentatie

Zestien studenten zijn vervolgens in groepjes van vier aan de slag gegaan. Vrijdag zijn de vier concepten ter beoordeling gepresenteerd aan een kleine delegatie van het afdelingsbestuur en ZLTO. Verploegen: 'Het is voor ons één groot vraagteken. We zijn benieuwd.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  35° / 21°
  10 %
 • Dinsdag
  35° / 21°
  10 %
 • Woensdag
  33° / 21°
  10 %
Meer weer